Ratel: Targo nije tražio dozvolu za rad u Srbiji

Bez autora
Nov 16 2011

Republička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) nije dobila zahtev firme Targo za pružanje usluga fiksne telefonije u Srbiji. To regulatorno telo nema u evidenciji tog operatera, a dozvolu za fiksnu telefoniju imaju tri kompanije - Telekom Srbije, Telenor i Orion. Da bi pružala usluge na srpskom tržištu kompanija Targo prvo mora da se registruje u Srbiji, nako čega treba da traži odobrenje Ratela.Targo telekom i kad bi imao dozvolu ne bi mogao da počne da radi pre 1. januara 2012. godine. Regionalni kanal globalne televizijske mreže Al Džazaira za Balkan javio je danas da bi Srbija do kraja godine mogla dobiti još jednog operatera za fiksnu telefoniju - Targo telekom iza koje stoje slovenački biznismeni koji posluju u Srbiji.

Ratel: Targo nije tražio dozvolu za rad u SrbijiRepublička agencija za elektronske komunikacije (Ratel) nije dobila zahtev firme Targo za pružanje usluga fiksne telefonije u Srbiji, rečeno je danas agenciji Beta u tom regulatornom telu.

Kako su naveli u Ratelu (www.ratel.rs), to regulatorno telo nema u evidenciji tog operatera, precizrajući da dozvolu za fiksnu telefoniju imaju tri kompanije - Telekom Srbije, Telenor i Orion. Da bi pružala usluge na srpskom tržištu kompanija Targo prvo mora da se registruje u Srbiji, nako čega treba da traži odobrenje Ratela, rekli su u toj agenciji.

Targo telekom, kako je rečeno u Ratelu, i kad bi imao dozvolu ne bi mogao da počne da radi pre 1. januara 2012. godine.

Regionalni kanal globalne televizijske mreže Al Džazaira za Balkan (balkans.aljazeera.net) javio je danas da bi Srbija do kraja godine mogla dobiti još jednog operatera za fiksnu telefoniju - Targo telekom iza koje, kako je navedeno, stoje slovenački biznismeni koji posluju u Srbiji.

Prema navodima Al Džazire, Targo će pored telefonije, građanima ponuditi i usluge analogne i digitalne televizije, kao i internet, a mrežu ce razvijati kroz optičke kablove koji su povezani i sa zemljama u regionu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik